Uw garage in Almere


Goede communicatie, eerlijke prijzen

Winter banden

Een winterband is een band die onder winterse omstandigheden meer grip op de weg heeft dan een zomerband. Winterbanden zijn gemaakt van een zachter rubber en heeft een ander profiel, er zitten meer groeven in winterbanden dan in zomerbanden. Een winterband bevat daarnaast ook lamellen die open en dicht gaan waardoor de modder en/of sneeuw uit de groeven wordt gehaald.

De verschillen tussen een zomerband en een winterband zijn aanzienlijk groter geworden de afgelopen jaren en daarom worden winterbanden steeds belangrijker. Door het grovere profiel heeft de band veel meer grip dan een zomerband. Een zomerband heeft geen lamellen, daardoor zal er sneeuw tussen de groeven blijven zitten en zal de band erg glad worden. Een winterband heeft naast lamellen ook een kortere remweg bij een nat of besneeuwd wegdek dan zomerbanden.

Winter- en zomerbanden combineren kan gladde wegomstandigheden nog gevaarlijker maken en kan een impact hebben op de handling van uw voertuig, zeker als de banden verschillende profielen en prestatiekenmerken hebben. Voor een veilige rijervaring moet u ervoor zorgen dat al uw banden op elkaar zijn afgestemd.

Comments are closed.